Хочу попередити експедиторів і замовників про недобросовісного перевізника. Шахрай!
ФОП Поп Олеся Василівна +380984798335
Олександр (логіст) +380978603452
ФОП Лутак Олег Валерійович (водій) +380506052298
Renault, АО 6793 ІС
FIAT, АО 5925 ІСМаршрут Дуйсбург (Німеччина) - Запоріжжя. Домовились за
окрему машину!!!, так як вантаж для ЗСУ і дуже терміновий. Оплата звісно також як за окреме авто. Вантажу було всього 200 кг, а авто було на 2т, звісно в Олександра (так званого перевізника) загорілись очі і він вирішив підзаробити.
30.04.25 - завантажили
01.05.25 - в Німеччині свято, це обговорювалось, чекає
02.05, 25 - замитнили, в 10.00 ранку машина була вільна
і почалось:1. Стоїть на кордоні Ужгород, бо "велика черга", стоїть 4 дні. На цьому етапі Олександра вже дратує, що я йому 1 раз в день пишу, чи пройшло авто кордон. Нагадаю, вантаж для ЗСУ. Дзвоню знайомим перевізникам, що на Ужгороді стоять якраз, вони кажуть "Аліна, ну є черга, ну не велика, максимум на добу, ну точно не на 4 дні". Тут вже було зрозуміло, що щось не так. Дзвоню Олегу (водій) і виявляється, що він вже не везе наш вантаж, а там інший водій, а хто - він не знає.
На цьому етапі я не маю інформації хто водій і де авто. Будь яка розмова з Олександром супроводжується образами та висловами типу "Хто ви взагалі така? Чого ви сюди дзвонете?". Залишається тільки чекати і молитись, щоб він доїхав.
2. 06.05.25 в 14.30 авто нарешті проходить кордон. Замовник приймає рішення вже особисто спілкуватись з Олександром, але і йому він не дає чіткої інформації де авто та хто водій. Відповідь одна "Їде, скоро буде".
3. 07.05.25 - зранку Олександр говорить, що авто в Києві і тут в мене вже немає жодних сумнівів, що окрім нашого вантажу є інші, бо з Ужгорода до Запоріжжя маршрут лежить ну точно не через Київ. Ну а далі пішли казочки від Олександра, схема шахраїв - то пробка, то поломка, то коменданська година, то "не дзвоніть мені більше, авто їде". На прохання скинути фото авто на СТО або чек за ремонт, або адресу сервісу або хоч якесь підтвердження, що авто дійсно на сервісі та ремонтується, ВІДПОВІДЬ НІ.
4. 09.05.25 - авто нарешті приїхало в Запоріжжя та виявилось, що заїхала на термінал зовсім не та машина, що вантажилась в Німеччині. Вантажилась -
Renault, АО 6793 ІС (
техпаспорт на ФОП Поп О.В.), приїхала FIAT, АО 5925 ІС (
техпаспорт на ФОП Лутак О.В.). Брокер в шоці, клієнт в шоці. В документах інше авто, як він пройшов кордон, де перевантажували, чому не повідомили. Питань багато, відповіді нуль.
Далі Олександр та його компаньон Лутак Олег, розуміючі, що порушили майже всі умови договору, приймають рішення займатись ШАНТАЖЕМ та ВИМАГАННЯМ - цитую слова Олександра "Водій не відкриє авто, пока не буде грошей. Вантаж віддамо тільки після повної оплати. Будемо стояти скільки треба".
Такого не очікував ніхто! Олександр знає, що вантаж їде на фронт і за цей час, поки він тут "заробляє", гинуть хлопці. Клієнту нічого не залишилось, як піти на його умови, бо кожен день був на вагу золота. 09.05.25 була п'ятниця, валюту продати не встигли, щоб йому оплатити, кошти перевели в понеділок 12.05.25 в полному обсязі ЯК ЗА ДОСТАВКУ ОКРЕМОЮ МАШИНОЮ. Доречі за умовами договору оплата була 2-3 банк.дні по факту вивантаження авто, який він навіть не доставив, а залишив на терміналі.
Також до останнього ми так і не вияснили, який водій був за кермом, бо на термінал в Запоріжжя приїхав 20-ти річний заляканий хлопчик, певно самим Олександром та Олегом, який казав "мене звільнять, якщо я відкрию машину, мені не дозволяють". У висновку, водій з митниці просто втік, і повернувся вже тоді, як шахрай Олександр побачив кошти на рахунку.
Шановні колеги, будьте обережні. Не рекомендую працювати з даними особами. ФОП Поп Олеся Василівна +380984798335Олександр (логіст) +380978603452ФОП Лутак Олег Валерійович (водій) +380506052298Renault, АО 6793 ІСFIAT, АО 5925 ІСЗвісно, кому цікаво, в мене є всі підтвердження моїх слів (скріни з Вайберу, дзвінки, голосові повідомлення, документи з митниці, а головне контрольний талон, який додам нижче).