Az

Səhifə: 2 Арешт автомобіля за чужі борги

Paylaşımların sayı — 39
С чего это вдруг "майно яке боржнику не належит"?
Генеральная доверенность - всего-лишь доверенность на право управления и распоряжения имуществом. Но права на ВЛАДЕНИЕ этим имуществом она не дает. Поэтому действия гайцов абсолютно законны(правда так никто номер постановы не назвал).
С уважением,
Сергей
--------------------
Мы просто обязаны оберегать и защищать самое ценное, что подарил нам Всевышний
Блог о тахографах для людей! :)
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
С чего это вдруг "майно яке боржнику не належит"?
Генеральная доверенность - всего-лишь доверенность на право управления и распоряжения имуществом. Но права на ВЛАДЕНИЕ этим имуществом она не дает. Поэтому действия гайцов абсолютно законны(правда так никто номер постановы не назвал).

Ого-го який каламбур! Як воно, не розібравшись в питанні зразу в бій!
Для Вас по секрету скажу що номер постанови знаходиться за адресою - пост №12 (чуть вище).
0
0
Paylaşmaq
Чікайте Ви ще не бачили рахунок за штраф майданчик !!! А ДВС в свою чергу в базі зніме арешт добы за 3-4 не раныше !!!
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
Попрошу, наше КАТЕ не обижать. Пасть порву.
Генералка, согласен, для идиотов, сам столкнулся с письмами счастья.
А вдруг имущество в залоге? кто ответит за владельца?
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
Годину назад поїздами добрався до Котовська. Зайшов до ДВС - підтвердження про сплату з банку надійшло слідом за мною в руках у бухгалтера. Сказали - все нормально, бумаги готуєм, але... доведеться зачекати начальника (щоб поставив підпис), який має бути після 14:00. Тепер сиджу і думаю - то буде він сьогодні чи не буде?
Мабуть, щоб даремно не витрачати час, піду пошукаю де в Котовську можна придбати недорого АК-47...
0
0
Paylaşmaq
На жаль борги не чужі. Ви "придбали" автомобіль по дорученню, хоча, в дійсності до Вас перейшло тільки право користування автомобілем та право розпорядження автомобілем, власником і надалі являється доручитель, тобто особа яка видала доручення. Тобто дії працівників ДАІ - в принципі законні. Також, з точки зору податкової, якщо у дорученні є пункт, який дозволяє Вам продати або іншим шляхом відчужити автомобіль то з боку оподаткування, ця угода прирівнюється до угоди купівлі-продажу з усіма податковими наслідками, тобто довіритель повинен був задекларувати дохід від продажу автотранспорту, надати до ДПІ експертну оцінку проданого транспорту і квитанцію про сплату податку.

можливо, я помиляюсь щодо оподаткування, на форумі є ПП Чмуль, яка добре розуміється на питаннях оподаткування, можливо вона мене підкорегує. Не виключено, що якраз от ці несплачені кошти від "продажу" автомобіля у ПФ і є причиною накладання арешту ...

Як вже підказували Вам ваші колеги для уникнення постійних арештів, Вам (довірителю) необхідно сплатити борг, отримати в ДВС копію постанови про закінчення виконавчого провадження. Після сплати боргу, на протязі доби, ДВС повинна самостійно направити в ДАІ копію постанови про закінчення виконавчого провадження, але зважаючи на їх завантаженість, зробіть це краще самі.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
На жаль борги не чужі. Ви "придбали" автомобіль по дорученню, хоча, в дійсності до Вас перейшло тільки право користування автомобілем та право розпорядження автомобілем, власником і надалі являється доручитель, тобто особа яка видала доручення. Тобто дії працівників ДАІ - в принципі законні.

Андрій, дякую. Але ось ще раз подивіться що написано в першому пості
"На посту ДАІ в Кам’янець-Подільську я був зупинений інспектором, який повідомив мені радісну новину – мій автомобіль підлягає арешту за борги, як мені сказали, власника (я керую по дорученню) транспортного засобу. Дзвоню до нього (ДО ВЛАСНИКА і кажу – що ж ти, нєхароший чєловєк, зі своїми боргами не можеш розібратися, а я маю страждати. Він мені – вибач, але я нікому нічого не винен і з Державними Виконавчими Службами (ДВС) ніяких справ не мав. Сам він проживає в Кіровограді, автомобіль зареєстрований на нього там же.
Продовжую виясняти на посту ДАІ звідки ж дані про арешт за борги з’явились в тій базі. Читайте уважно:
І вияснив що перед рідною Державою (як з’ясувалось пізніше до Пенсійного Фонду) завинив товариш, який керував цим авто тимчасово по генеральному дорученню ще аж в 2005-2008рр і який проживає в Котовську Одеської обл." і який не є і ніколи не був ВЛАСНИКОМ цего авто.
І борг у нього був 1960грн не за авто, а за торгівлю з палаток на базарі. Т.ї. ні до цего авто, ні до його хазяїна той борг не належить ніяким чином. Просто якесь безграмотне мурло з МРЕВ (в школі міліції за нього ж папаша вчився) дало данні до ДВС про наявність у їхнього "клієнта" такого от автомобіля. Така собі мале-е-есенька помилочка, яка вже випливає мені в суму 700грн і не знаю що там ще за штрафмайданчик нарахують.

Вадим.
0
0
Paylaşmaq
Вибачаюсь, не помітив наявніть третьої сторони :unsure:

0
0
Paylaşmaq
Учитывайте еще один неприятный момент. Гаи не примет у Вас документы из рук. Вам прийдется либо отправлять срочным заказным письмом, с указанием в отправителе ДВС, либо брать (за згодою сторин) за ручку работника ДВС и чтобы он, с удостоверением сдал письмо в канцеляриюи не МРЕО, а в городское или обласное ГАИ, в розыск, которое со своими отписками передаст его непосредственно в МРЭО, где и снимут с базы розыск и арест.
А может быть и дольше, т.к. Ваше авто в республиканской базе, а значит и снимать надо оттуда.

Это все из личного опыта, имел дело с ДВС и ГАИ. В Одессе, чтобы снять с городской базы розыска, ждал 8 дней.
Александр
0
0
Paylaşmaq
У меня машины на матери. Я по доверке. Цепанул крыло одному ваську. Предлагал денег, он не захотел. Оформили как положено ГАИ. И есть один грузовик по доверке но стоит на временном учёте на маме. Так вот и его арестовали. Штраф за ДТП я оплатил сразу. Но почему то ДВС этого не увидила. Только когда принёс постанову с суда с отметкой оплачено, сняли арест. НО меня удивил тот факт, что арестовали и ту машину, которая числится на совсем другом человеке !!!!!
Иногда становится так классно от того, что стало так пофиг на то, что было так важно

http://www.rcxtrack.com.ua/
0
0
Paylaşmaq
Вот Вам экономия по доверенности.Сколько времени потрачено иденег на езду-бесмысленную езду.Завтра авто заберут потому что хозяин развелся и жена требует свою половину,или не дай бог смерть владельца,попробуете забрать у родственников.Оформляйте на себя и не выращивайте гемор на заднице.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
ЦитатаЦитата (VECTR & CO, 21.05.2012 19:37):
У меня машины на матери. Я по доверке. Цепанул крыло одному ваську. Предлагал денег, он не захотел. Оформили как положено ГАИ. И есть один грузовик по доверке но стоит на временном учёте на маме. Так вот и его арестовали. Штраф за ДТП я оплатил сразу. Но почему то ДВС этого не увидила. Только когда принёс постанову с суда с отметкой оплачено, сняли арест. НО меня удивил тот факт, что арестовали и ту машину, которая числится на совсем другом человеке !!!!!

Не увидели оплату потому, что система такая - оплатив штраф надо квитанцию предъявить в ГАИ, чтобы отметили в компе, что штраф оплачен. Деньги банк принимает на счет казначейства, и в ГАИ их не видно, поэтому нужно еще побегать с квитанцией по кабинетам, как Шарику из Простоквашино за зайцем, чтобы фотографии отдать.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
ЦитатаЦитата (VECTR & CO, 21.05.2012 19:37):
...НО меня удивил тот факт, что арестовали и ту машину, которая числится на совсем другом человеке !!!!!

Ну ось, будь-ласка, ще один випадок. А скільки їх ще буде?
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
...21.05.2012 (понеділок) підтвердження з банку, як я вже й писав надійшло, після обіду начальник на роботі з'явився, щоб поставити підпис, але...
- Зачекайте ще трохи, нехай казначейство підтвердить що гроші в них на рахунку...
Чекаю ще дві години. Бумаги (Постанови про зняття з арешту і припинення розшуку) накінець-то мені вручили.
Читаю:
"Постанова №__ про зняття з розшуку майна VW LT-28 Держ. ном. 056-40 ОМ, яке знаходиться у власності Іванова І.І. який проживає за адресою м.Котовськ Одес.обл."
А в рукАх в мене техпаспорт (реєстр.док.) на Петрова П.П., який проживає в м.Кіровоград, де й зареєстроване авто VW LT-28 Держ. ном. 056-40 ОМ. Ну помилились в МРЕВ Котовська, що ж тепер...

...22.05.2012 (вівторок) я в 12:00 вже в Кам'янець-Подільську Хмельн.обл. на посту ДАІ.
- Доброго дня вам. Я з документами на зняття з розшуку і арешту автомобіля VW.
- А ви його сьогодні не заберете. Людина, яка видає автомобілі сьогодні змінилася і буде завтра зранку о восьмій.
Оце так!
- А чому ж графік не вивішали коли віддаєте, щоб я сюди даремно не перся?
- ?
Приїхав ще один за фурою (синя IVECO) з Ів.-Франківська, не забрав. Поїхав чекати наступного "завтра" додому.Потім ще один з Чернівців. Теж поїхав.
Годин в шість вечора ще один товариш під'їхав. Починаємо піднімати "кіпіш" - що за х__ня? Як машини забирати то кожень день, а як віддавати то по якомусь графіку?
Товариш робить дзвінок на Гар.лін.Держдеп.ДАІ, а я, спілкуючись з інспекторами пояснюю:
- Документи про зняття авто з-під арешту та розшуку в мене на руках, тому вибачте, я сів зараз і поїхав, і підстав у вас немає ніяких щоб мені не дати цього зробити. А той хто видає автомобілі, нехай приходить собі завтра і видає ті що залишились на штрафмайданчику.
Щось десь в Державній машині заскрипіло-застогнало і ближче до восьмої вечора з'явився таки працівник ДАІ, який і видав нам наші авто. Тільки попередив, щоб папери з ДВС ми в найближчі два міс. нікуди не викидали, бо в зв'язку з перевантаженням ДАІ ще не ясно, коли наші дані вилучать із системи "Рубіж".
...
На мій запит чи дійсно не віддали б авто самому ВЛАСНИКУ при таких обставинах, коли помилково, з "легкої руки" якогось недосвідченного працівника машину приписали у власність якійсь іншій людині, він відповів: "Так. Не віддали б до з'ясування причин по яких авто перебуває в базі даних на арешт". Т.ї. - "Рубіж спрацював - ми заарештували. А далі є два варіанти вияснення: або до суду, або так як я - галопом по Україні.
А суть така:
1. Якщо ти керуєш авто по гендорученню, та ще й (не дай Бог) тобі передоручили, наприклад третьому, то будь завжди готовий відповісти за самого власника і за наступних двух, які купили-перепродали по генеральному дорученню.
2. Якщо ти власник і колись доручав керувати своїм авто по гендорученню якійсь особі, а тепер твоє авто знову в тебе (в житті по-різному буває), на тебе також в нашій країні, яка без бардака у державних органах просто жити не вміє, може чекати ось така ситуація, яка описана вище.

Всім ні гвоздя, ні жезла, ні бюрократичного апарату з його "покращеннями" на трасі!
Вадим.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
А равзе нотариусы сообщают в МРЭО кто кому и на что выписывал ген.доверенность ??? или откуда в ГАИ инфа что гр-нин с г.Котовска имеет в собственности авто VW LT, которое об этом и сообщило в ДВС ?
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
А равзе нотариусы сообщают в МРЭО кто кому и на что выписывал ген.доверенность ??? или откуда в ГАИ инфа что гр-нин с г.Котовска имеет в собственности авто VW LT, которое об этом и сообщило в ДВС ?

Автомобіль в Котовську був на тимчасовій реєстрації і проходив техогляди.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
На тому посту розповіли про випадок, коли сім'я з Дніпра (чоловік, дружина і двоє дітей іхали з Чернівців) змушена була залишити своє авто на штрафмайданчику за 68 грн боргу і добиратись додому, витративши суму на дорогу в 10 раз більшу за той борг.
Але кому в цій країні поясниш, що сума в 68 чи 200 грн незрівняна з вартістю навіть найдешевшого автомобіля і це - просто знущання над людьми, нехай навіть і тими хто щось там заборгував рідній Державі. Державна Виконавча Служба мала б піти до боржника і арештувати в нього на кухні табуретку тією ж вартістю, або кришку від унітазу. а не автомобіль. Тут зразу видно кому і що "покращили". Тепер ДВСники з кабінету не вилізуть. Це стало видно на прикладі того товариша, який під'їхав на пост ДАІ за своїм, також заарештованим за борги автоЮ о шостій вечора. Він мені розповів що сам є його власником і взнав про те що його авто розшукується за борги лише на посту ДАІ, коли був затриманий після спрацювання системи відеоспостереження "Рубіж". Але, що саме цікаве - штраф то був сплачений ще місяць тому. Просто квитанції в ДВС не заніс. А ДВС чомусь простіше видати постанови на розшук і арешт майна ніж дати запит до Держказначейства і дізнатися чи надійшли кошти від такого-то-такого.
Переглядаючи інтернет по такій же темі бачу, що такі випадки не поодинокі. А владі байдуже. Вона не звертає на це увагу. Таму що Каманда ПроФФі продовжує працювати над новими покращеннями, такими як от:
Разрешение на управление авто: новый способ наполнить бюджет
Налог на недвижимость будет введен с 1 июля
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
Была похожая ситуация, знакомый хотел продать машину, покупатель приехал с далека и когда начали оформлять у нотариуса, то вылезло что на машину наложен запрет на отчуждение 3-х летней давности за долг перед Теплоенерго в 5000грн., суд удовлетворил требование ТЕплоенерго, человек оплотил долг, но ДВС наложила запрет на отчуждение уже после того как долга не было, чтобы убрать запрет нужно показать квитанцию, но по прошествии 5 лет она не сохранилась, хорошо что он запомнил где плотил и в банке смогли найти и выдали дубликат. На всё про всё ушло 4 дня и поведение работников ДВС такое, что ты им сначала должен поляну накрыть, чтобы они тебе начали рассказывать как заявление писать и что делать.
0
0
Paylaşmaq
Akkaunt silindi
Может стоит организовать хотя бы общественного юриста или адвоката в постоянном доступе и платить ему какую-то зарплату?

0
0
Paylaşmaq

Mesajlar göndərmək imkanı üçün avtorizədən keçin

2/2

Mövzunu kim oxuyur:

İstifadəçi 0 / Qonaq 0
Yeni mövzular
Oxşar mövzular